Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS

Predložen pritvor za bivšeg direktora Sarajevo-šuma Nermina Demirovića

tuzilastvo ks
Foto: Tužilaštvo KS

U nastavku akcije “Incitat” SIPA je jučer uhapsila bivšeg direktora Sarajevo-šuma Nermina Demirovića. On je bio nedostupan organima gonjenja

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Nerminu Demiroviću zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako je kazala Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ometati istragu.

Podsjetimo, u nastavku akcije “Incitat” SIPA je jučer uhapsila bivšeg direktora Sarajevo-šuma Nermina Demirovića. On je bio nedostupan organima gonjenja. U istoj akciji ranije je uhapšen načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo kojem je određen pritvor. Pritvor je određen i Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanoviću. Edini Džigal su izrečene mjere zabrane.

Berilo se sumnjiči da je od vlasnika aparthotela “Aroma” na Bjelašnici Mulaosmanovića dobio apartman na poklon, a zauzvrat je sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu, kojeg je on ranije ilegalno prepisao na Općinu.