Predaja kurbanskog mesa u Centralnoj kuhinji Crvenog križa KS
Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine organizira prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se, za građane Kantona Sarajevo, u augustu priprema 1.315 obroka dnevno i distribuira na 19 lokacija na području Kantona Sarajevo.
U toku Bajrama, kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11, na Košovskom brdu.
Prvi dan Bajrama, 21. augusta kurbani se mogu predati od 10.00 do 18.00 sati, drugi dan Bajrama, 22. augusta – od 09.00 do 16.00 sati, a treći dan Bajrama, 23. augusta od 10.00 do 14.00 sati.
Prilikom predaje kurbana, građani trebaju imati dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.
– Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike naše kuhinje – saopćeno je iz Crvenog križa KS-a.