Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred nama dani sa veoma hladnim jutrima

BiH

sarajevo_zimska_noc_4
Foto: D.B./Fokus

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će biti oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama je moguća i slaba kiša.

Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3 stepeni, na jugu zemlje od 4 do 8 stepena.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -1 i 1 stepen.

U većem dijelu zemlje oblačno sa slabim snijegom. Pretežno vedro je na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -4, Bihać -2, Bugojno, Livno, Sanski Most i Sarajevo -1, Gradačac, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj i Trebinje 1, Zvornik 2, Široki Brijeg 3 i Mostar 5 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Utorak će jutro biti hladno s mrazom, uz umjerenu oblačnost. Tokom dana promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima na jugu sunčano, u planinama uz povećanu oblačnost i hladno. Prema večeri povećanje oblačnosti sa sjevera. Najviša dnevna temperatura vazduha bit će od minus dva do četiri, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest.

Jutro u srijedu će biti hladno s mrazom, jakim u planinama a umjerenim u nižim predjelima, uz promjenjljivu do pretežnu oblačnost. Tokom dana sunčano, u kotlinama maglovito, ali hladno. Ponegdje u centralnom dijelu zemlje će to biti ledeni dan kad će se temperatura zadržati cijeli dan ispod nule. Poslijepodne očekuje se naoblačenje na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiti, na jugu do šest, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusa.

U četvrtak će jutro biti hladno s mrazom, jakim u planinama, a umjerenim u nižim predjelima, slabijim na sjeveru gdje će biti i malo više oblaka. U ostalim predjelima umjereno oblačno, po kotlinama i oko rijeka magla. Tokom dana na sjeveru BiH prolazno oblačno s mjestimičnim slabim padavinama kiše, susnježice i slabog snijega prema planinskom pojasu.

U ostalim predjelima prema jugu suho i hladno uz promjenjljivu oblačnost. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, na sjeveru i jugu do šest, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusa.