Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milionski iznos

Potvrđeno za Fokus: Nekoliko arapskih kompanija zainteresovano za kupovinu Hidrogradnje

Foto: Facebook

S nekoliko hiljada zaposlenika i zaradom u stotinama miliona dolara je radila na nekim od najzahtjevnijih građevinskih projekata.

Kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Iraka, ali i Hrvatske su zainteresovane za kupovinu sarajevskog giganta Hidrogradnje, potvrđeno je za Fokus.

Tenderska dokumentacija

Naime, kako nam je kazao stečajni upravnik Hidrogradnje Zijad Fazlagić, otkupljeno je četiri do pet tenderskih dokumentacija.

“Kupci su različiti. Kada je u pitanju cijena, ona se kod mene ne mijenja, i iznosi oko 88 miliona maraka. Kada bi smanjio cijenu, radnici mi ne bi ništa mogli naplatiti i to je glavni razlog što se cijena ne smanjuje”, rekao nam je Fazlagić.

Ističe da će sve biti završeno onog momenta kada se uplati kompletan iznos za kapital hidrogradnje.
“Imamo dva roka, tako je tenderom propisano, a nakon toga dolazi do uplate cijenog iznosa. Dosad smo imali potencijalnih kupaca, ali nikada nije došlo do toga da se uplati sav iznos Čekamo da se to desi, a ako se desi, to će biti veliki uspjeh”, dodao je Fazlagić.

Sarajevski gigant

Podsjećamo, Hidrogradnja je građevinska kompanija iz Sarajeva koja je poslovala u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, kao i u državama širom svijeta.

S nekoliko hiljada zaposlenika i zaradom u stotinama miliona dolara je radila na nekim od najzahtjevnijih građevinskih projekata.