Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslijepodne postupno razvedravanje

vrucina ljeto

U Bosni danas prijepodne bit će pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana se očekuje smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima, a ponegdje i prije podne, prolazne padavine na istoku i jugoistoku zemlje. U Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, prijepodne sa lokalnim pljuskovima.

Poslijepodne očekuje se postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno prijepodne. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima i prijepodne. Tokom dana postupno smanjenje oblačnost. Najviša dnevna temperatura temperatura oko 22 stupnja.

Jutros je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u istočnim područjima registrovana je i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Livno 9, Ivan-sedlo 10, Bihać, Bugojno i Drvar 12, Gradačac, Grude, Sarajevo i Banja Luka 13, Jajce, Sanski Most, Tuzla, Prijedor, Sokolac i Srebrenica 14, Mostar, Bijeljina, Bileća, Doboj i Zvornik 15, Stolac 16, Neum i Trebinje 18 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.