Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Poslijepodne mogući lokalni pljuskovi i grad

Izvor: Bhmeteo
Ilustracija

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura iznosiće od 18 do 24, a dnevna od 33 do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano, uz malu oblačnost. Razvojem oblačnosti moguć i pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 19 do 21, a dnevna od 36 do 38 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 28 stepeni.