Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradonačelnik banje luke

Populistički igrokaz Stanivukovića: “Je li ovo Albanija ili Republika Srpska”

Screenshot

Nakon verbalnih, uslijedile su i one prave vratolomije, jer se Stanivuković popeo na skelu i demonstrativno dodao slovo radnicima da ga postave na zgradu

Gradonačelnik Draško Stanivuković napravio je danas pravi populistički igrokaz pred jednom školom u Banjoj Luci, a naravno, sve je zabilježio kamerman kojeg je sam doveo da bi, po ko zna koji put, dokazao svoj “nacionalni ponos”.

Kako je objavio na Twitteru, došao je pred školu “Vuk Karadžić” da bi se “izborio” za naziv “Kosovo i Metohija”, koji Ministarstvo obrazovanja RS-a nije odobrilo.

Suprotstavila mu se direktorica škole, koju je Stanivuković pred budnim okom kamere ubjeđivao u svoj stav da “ovo nije Albanija, već Republika Srpska”, koristeći populističke verbalne vratolomije poput “treba srce da bude k'o Rusija”.

A nakon verbalnih, uslijedile su i one prave vratolomije, jer se Stanivuković popeo na skelu i demonstrativno dodao slovo radnicima da ga postave na zgradu.

“Svaka čast Vuku, ali Kosovo je zavjet. Vi se ne sekirajte, molite se bogu i budite ponosni”, poručio je Stanivuković direktorici škole.