Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ponovo blokirana magistrala Doboj – Maglaj

BiH

krivuse

Demobilisani borci, njih oko 50-tak, danas ponovo blokirali raskrsnicu na magistralnom putu Doboj-Maglaj u mjestu Karuše, potvrđeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Raskrsnica puteva M-4 i M-17 u Karušama blokirana je od 12.10 sati.

Navedena saobraćajnica juče je privremeno odblokirana od 12.00 sati, a protesti su počeli 28. februara.

Zbog protesta i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod (Tuzla).

Podsjećamo, Vlada Tuzlanskog kantona održala je danas radno-konsultativni sastanak povodom blokade i protesta grupe bivših boraca, koji su blokirali saobraćaj na petlji Šićki Brod kod Tuzle.

Istaknuto je da nijedan od boračkih zahtjeva iznesenih tokom prethodna dva dana nije usmjeren prema Vladi Tuzlanskog kantona, ali ono što je u domenu djelovanja kantonalnog nivoa vlasti, ostvarivanje dopunskih prava boračke populacije, Vlada nastoji uredno servisirati.

Kantonalna vlada je uputila i poziv borcima da zadrže dostojanstvo i da se povuku sa saobraćajnica, kako bi se privredni i društveni život mogao nesmetano odvijati, a da ostvarenje svih svojih prava traže putem nadležnih institucija.

Vlada TK je danas uputila i otvoreni poziv federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru Salki Bukvareviću, da u što kraćem roku dođu u Tuzlu, susretnu se s borcima, direktno upoznaju sa njihovim zahtjevima i objasne realne mogućnosti za njihovo ispunjenje, saopšteno je iz Vlade TK.