Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrijem danas

Pojedine ulice u Posušju pod vodom, meteorolozi objavili gdje će padati u narednim satima

nevrijeme u posušju
FOTO: Screenshot/BH Meteo

Objavljena i prognoza za naredne dane

Jaka kiša praćena grmljavinom zahvatila je danas Posušje zbog čega su se pojedine ulice našle pod vodom.

– Do ovih trenutaka hladna fronta, uz kišu, pljuskove i grmljavinu zahvatila je veći dio zemlje. U narednim satima slijedi sjeveroistok i istok.

Najmanje padavina uz većinom suho vrijeme ostaje na jugu Hercegovine – objavili su iz BH Meteo.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 26 do 33, na jugu 35 stepeni.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 35 stepeni.

U utorak umjereno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i zapadu može pasti i malo kiše. Krajem dana, jače naoblačenje sa padavinama. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni, navode u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.