Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paketići za najmlađe štićenike Zavoda Pazarić

pazaric zavod333

Direktor Kulturnog centra ”Kralj Fahd” Mohammed Al Alshaykh posjetio je danas Javnu ustanovu ”Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić” gdje je najmlađim štićenicima uručio paketiće u povodu nastupajućeg Bajrama.

Posjet je bio prilika i za informiranje o radu ove ustanove, o čemu je razgovarao s direktorom Jasminom Ćerimagićem.

– Jedan od ciljeva Kulturnog centra ‘Kralj Fahd’ je da pruža podršku zavodima kao što je ovaj u Pazariću, koji brinu o ovoj kategoriji društva – kazao je Alshaykh.

Zadovoljan je, kaže, uređenjem Zavoda posebno u dijelu koji je namijenjen djeci i omladini.

– S obzirom da ova ustanova brine o posebnoj kategoriji društva, na koju smo svi osjetljivi, to je bio dovoljan razlog da se povežemo s njima – rekao je Alshaykh.

Direktor Ćerimagić je zahvalio gostima na posjeti, na poklonima djeci i drugim potrepštinama koje su im uručili. Izrazio je nadu da će saradnja biti nastavljena te da će i drugi slijediti primjer ovog centra te Zavod u Pazariću opskrbiti onim što im najviše treba, a to su hrana, medicinska oprema, pelene za odrasle, odjeća i drugo.

Goste je informirao da Zavod brine o 330 štićenika.

– Ovdje radi oko 150 osoba različitih profila i napravili smo ambijent gdje se štićenici mogu ostvariti u potpunosti – naveo je Ćerimagić.

Današnjoj akciji odazvala se i mesna industrija ”Ovako” koja je donirala nekoliko paketa hrane.