Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zloupotreba državnog zemljišta

Ovo su imena osumnjičenih u akciji “Incitat”: Važni dokumenti u garaži, SIPA i na KCUS-u

sipa
Foto: SIPA
Ilustracija

SIPA se trenutno nalazi i na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je prije nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja smješten Ibro Berilo

Policijski službenici u Kantonu Sarajevo vrše pretrese na 12 lokacija na području Kantona Sarajevo u okviru predmeta protiv sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Iz SIPA-a su se oglasili i potvrdili da se pretresi obavljaju na području Općine Trnovo i preduzeća “LOK-PIL” doo Sarajevo.

N1 saznaje da je među osumnjičenima načelnik Trnova Ibro Berilo, a kada je riječ o firmi koja se pretresa na njenom čelu je Adis Mulaosmanović za kojeg također N1 saznaje da je predmet istrage.

Osim njega, prema istom izvoru, osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma kao i Nađa Milišić, pomoćnica rukovodioca za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Trnovo.

sipa trnovo
FOTO_ Screenshot/klix.ba
Inspektori SIPA-e u Općini Trnovo

Novinari N1 su došli do informacija da su u njenoj garaži pronađeni su urbanistički planovi gradnje.

Nezvanično, suština ovih pretresa je zloupotreba državnog zemljišta na području Babinog dola na Bjelašnici.

Također, SIPA se trenutno nalazi i na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je prije nekoliko dana zbog zdravstvenog stanja smješten načelnik Trnova Ibro Berilo.

Iz Tužilaštva KS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.