Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Majski cvijet"

Organizirali odvoz preko 15.000 komada PET ambalaže na reciklažu u Sarajevo

majski cvijet smece
FOTO: Facebook / @ EkoUdrugaMajskiCvijet

Država BiH mora se zauzeti za životnu sredinu i zdravlje svojih stanovnika te učiniti sve kako bi došli do adekvatnog rješenja za ovu oblast otpada, poručili su iz “Majskog cvijeta”

Ekološko udruženje “Majski cvijet” danas je organiziralo odvoz preko 15.000 komada PET ambalaže na reciklažu u Sarajevo, te je pozvala sve nadležne institucije u Bosne i Hercegovine da za problem PET otpada što hitnije nađu prikladno zakonsko rješenje otkupa kako bi motivirali stanovništvo da taj otpad ne baca u rijeke.

Iz Ekološkog udruženja “Majski cvijet” pozvali su Grad Mostar i komunalnu inspekciju da pojačaju svoje aktivnosti na terenu i da protiv vandala podignu kaznene prijave.

Naveli su kako zagađenje i opasnost koja prijeti zbog velike količine otpada koji se nalazi u našim rijekama, predstavlja opasnost po život ljudi, te biljnog i životinjskog svijeta.

Država BiH mora se zauzeti za životnu sredinu i zdravlje svojih stanovnika te učiniti sve kako bi došli do adekvatnog rješenja za ovu oblast otpada, poručili su iz “Majskog cvijeta”.

Ekološke organizacije Bosne i Hercegovine su se okupile oko jednog cilja da zaštite okoliš u BiH, i daju podršku lokalnim zajednicama i organizacijama koje se bore protiv štetnih aktivnosti, poput ovog primjera.

Poručili su kako nastavljaju borbu na terenu protiv nelegalnog odlaganja otpada u rijekama.