Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik df-a

Oglasio se Komšić: “SDA je napravila skok, ali to nije primjetno u Sarajevu”

željko komšić
FOTO: Fena
Željko Komšić

Častitao je pobjedu novom – starom načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, kojem je glavni protivkandidat bio član DF-a Dennis Gratz

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić u kratkom obraćanju na pres konferenciji kazao je da je njegova stranka u odnosu na prošle lokalne izbore zabilježila rast od nekih 30 posto.

– To je evidentno i u Sarajevu i nekim drugim općinama i gradovima. Biće prostora za analizu nakon što se obrade svi rezultati – kazao je Komšić.

U osvrtu na opšte rezultate izbora predsjednik DF-a je naglasio da je “SDA napravila skok i to na uštrb prije svega pozicija koje su do sada imali kandidati trojke, ali da to nije primjetno u Sarajevu, kao što je to u drugim sredinama”.

Kaže da se trebaju izvući pouke

– Svakako sve ono što se dešavalo na ovim izborima i sami rezultati biće prilika da se izvuku neke pouke za budućnost, pogotovo u pripremama za opće izbore – kazao je Komšić.

Častitao je pobjedu novom – starom načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću, kojem je glavni protivkandidat bio član DF-a Dennis Gratz, kao i svim koji su pobijedili na izborima, ali istakao da nema razloga da slavlje zbog tragedije koja je zadesila BiH.