Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen pretres

Oglasili se iz Tužilaštva i MUP-a o akciji u KJKP “Rad”: Sumnja na privredni kriminal

tuzilastvo ks
Foto: Tužilaštvo KS

Iz ovog preduzeća su potvrdili za Fokus.ba da su policijski službenici napustili njihove prostorije u 11.40 sati, te da se o drugim detaljima neće oglašavati

Sarajevsko kantonalno tužilaštvo oglasilo se u vezi sa akcijom koja je izvršena jutros u komunalnom preduzeću RAD te ističu da se provode istražne aktivnosti koje se odnose na privredni kriminal.

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a po nalogu Tužilaštva KS policijski službenici proveli su pretres u KJKP RAD s ciljem prikupljanja dokumentacija i dokaza u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja, rekli su za Fokus.ba u sarajevskom kantonalnom tužilaštvu.

Iz ovog preduzeća su potvrdili za Fokus.ba da su policijski službenici napustili njihove prostorije u 11.40 sati, te da se o drugim detaljima neće oglašavati.

Kako je za Fokus.ba potvrdila i glasnogovornica MUP-a KS, završeni su pretresi službenih prostorija na području Novog Sarajeva i Novog Grada, a koji su rađeni po nalogu Tužilaštva KS s ciljem prikupljanja dokaza u vezi s krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Pronađena je i izuzeta dokumentacija tražena Naredbom.

Nije bilo lišavanja slobode, dodala je Novalić.