Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nema izručenja BiH

Odluka Suda u Splitu: Zoran Galić na slobodi

zoran galic
Foto: hercegovina.info

Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Zorana Galića kojega sumnjiče da je u zamjenu za mito štitio međunarodnu grupu krijumčara cigareta, te tako zloupotrijebio svoj položaj

Sudija istrage splitskog Županijskog suda odbio je prijedlog o određivanju istražnog zatvora zamjeniku direktora SIPA-e Zoranu Galiću, za kojim je Sud BiH prije nekoliko dana raspisao potjernicu.

Ta je informacija i službeno Hini potvrđena na Županijskom sudu u Splitu gdje je glasnogovornik suda i sudijs Dinko Mešin rekao da se radi o državljaninu Hrvatske, te nema osnova za određivanje istražnog zatvora.

“Sud BiH je tražio njegovo izručenje zbog čega je doveden pred istražnog sudiju, a kako je utvrđeno da je hrvatski državljanin nema osnove za određivanje istražnog zatvora. S obzirom da Hrvatska ne izručuje svoje državljane sudija istrage je odbio prijedlog o određivanju istražnog zatvora”, kratko je rekao Mešin.

Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Zorana Galića kojega sumnjiče da je u zamjenu za mito štitio međunarodnu grupu krijumčara cigareta, te tako zloupotrijebio svoj položaj. Potjernica za njim je raspisana još prije nekoliko dana, a Galić je u Hrvatsku stigao kako bi liječio svoje hronične bolesti.