Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potrđeno za Fokus.ba

Odbijen prijedlog Tužilaštva, Elmedin Voloder na slobodi

elmedin voloder
FOTO: Fena
Elmedin Voloder, now the former director of Autocesta FBiH.

Kako je potvrđeno za Fokus.ba iz advokatske kanceralije Nermina Vile, koji je inače Voloderov advokat, njegov klijent je pušten na slobodu

Kantonalni sud u Zenici odbio je prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) da se odredi pritvor bivšem direktoru JP Autoceste Federacije BiH Elmedinu Voloderu.

Kako je potvrđeno za Fokus.ba iz advokatske kanceralije Nermina Vile, koji je inače Voloderov advokat, njegov klijent je pušten na slobodu.

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona proveli su prije dva dana operativnu akciju pod nazivom ‘Landfill’ zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela ‘Udruživanje radi činjenja krivičnih djela’. ‘Zloupotreba položaja ili ovlaštenja’, ‘Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne’, ‘Pranje novca’, ‘Pomaganje’”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Glavna meta bio je bivši direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder koji je uhapšen zajedno sa svojim saradnicima Marijanom Nikolićem iz Žepča, Borisom Zekićem iz Orašja, Reufom Kadrićem zaposlenikom Autocesta FBiH te privatnikom iz Sarajeva Mustafom Musabegovićem.