Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Vodovod"

Od danas redukcije vode u Banjaluci

cesma voda redukcija
Foto: Unsplash
Ilustracija

“Ne smiju se puniti bazeni, zaljevati pločnici, prati nešto van kuće… Razumijemo da treba vrt zaliti, ali ne mora svako jutro i svako veče”

Uprkos svim našim apelima, potrošnja vode u prethodnom periodu rasla je iz dana i dan, a pošto su najavljene ekstremne temperature – očekujemo da će taj trend rasta da se nastavi, saopšteno je iz banjalučkog “Vodovoda”.

Istakli su da se došlo do tačke kad moraju s apela da pređu na sljedeći korak i da uvedu redukcije.

“Danas od 12 časova pa sve do sutradan u 6 redukcijom će biti obuhvaćeno područje koje se vodom snabdijeva s rezervoara Tunjice: Piskavica, Potkozarje, više zone Ramića i Barlovaca, te više zone Prijakovaca i Dragočaja. Potrošnja na tom sistemu je uduplana, tokom prethodnog dana premašila je 3.500 kubika (a redovna je oko 1.500).

Razumijemo da trebate zaliti vrt, ali…

Želimo da shvatite da redukcije zavise isključivo od potrošnje, tj. od odgovornog odnosa. Takođe želimo da vas podsjetimo da je i dalje na snazi vanredna situacija i da vodu smijete upotrebljavati isključivo za lične potrebe i potrebe domaćinstva. Ne smiju se puniti bazeni, zaljevati pločnici, prati nešto van kuće… Razumijemo da treba vrt zaliti, ali ne mora svako jutro i svako veče”, naveli su iz “Vodovoda”.

Dodali su da su brojevi telefona na koje se mogu dobiti informacije 051/498-950, 051/498-951, 051/258-678, 051/258-679 i 066/675-183.