Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestabilno vrijeme

Objavljeno kojim dijelovima BiH prijeti nevrijeme i kada stiže

Izvor: Bhmeteo

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u južnim, zapadnim i sjevernim područjima registrovana je i kiša.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan Sedlo 21, Bihać, Bugojno, Drvar, Livno, Sokolac i Tuzla 22, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Zenica i Zvornik 23, Banja Luka i Doboj 24, Gradačac, Neum, Sanski Most i Sarajevo 25, Mostar 26, Bijeljina i Trebinje 28 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva oblačnost i dalje nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena, saopćio je FHMZ.

Nastavlja se nestabilno vrijeme

Pod uticajem visinske ciklone nastavlja se nestabilno vrijeme. U nastavku dana, uz promjenjivu naoblaku lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne Bosne, a noćas i u Hercegovini mogu biti izraženiji uz pojavu nevremena, javlja BHmeteo.

Kao i ranijih dana, tako i danas padavine dosta neujednačenog karaktera, uz veće razlike u tipu vremena i količini padavina na relativno malim udaljenostima.

Visinska ciklona i u naredna dva dana donosi lokalne nestabilnosti i promjenjivo vrijeme. Za vikend nakratko više sunčanog vremena i kraći nalet vrućina.

Već početkom jula serija hladnih fronti sa sjeverozapada kontinenta donosi novo osvježenje i nestabilno vrijeme. Drugim riječima, neke značajnije stabilizacije vremena i velikih vrućina nema u skorije vrijeme.