Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Objavljena prognoza za sutra: Kiša, pljuskovi i grmljavina

banja luka nevrijeme
FOTO: Fena

Sutra umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura između 25 i 30 stepeni.

U Sarajevu sunčanije sutra prije podne. Više oblačnosti se očekuje od sredine dana. Povremeno može padati kiša od sredine dana prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Najstoplije danas u Mostaru

U Bosni i Hercegovini danas je prije podne bilo pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana usljed razvoja oblačnosti širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 20 stepeni; Ivan Sedlo 26; Sokolac 27; Bugojno i Livno 30; Neum, Srebrenica i Trebinje 32; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 34; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 35; Doboj i Zenica 36 i Mostar 39 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a.