Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Obilne padavine pogodit će BiH, najavljen i grad. Uskoro temperature do 35 stepeni

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosiće od 13 do 18, na jugu zemlje do 21, a dnevna od 25 do 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura će iznositi od 15 do 17, a dnevna od 25 do 27 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U petak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 35 stepeni.