Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Obilne padavine, grmljavina i nepogode: Stiže nam velika promjena vremena

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U ponedjeljak u pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će uvjetovati padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano i vruće, samo su ponegdje na sjeveru u popodnevnim satima mogući prolazna kiša ili pljusak.

Puhat će slab do umjeren vjetar, južni do jugozapadni, na sjeveru uveče povremeno pojačan.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, u višim predjelima od 12, a dnevna od 32 do 37, u višim predjelima od 25 stepeni Celzijusa.

Prognoza za naredne dane

U ponedjeljak u pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će uvjetovati padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima.

Lokalno je mobuća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U utorak oblačno sa kišom i pljuskovima. Lokalno je mobuća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u južnim područjima, a tokom dana i ostalim dijelovima zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stupnjeva.