Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Redovna sjednica

NSRS 29. oktobra raspravlja o javnom dugu i novom zaduženju. Hoće li se Dodik pojaviti?

nsrs stevandic
Foto: NSRS

Igor Crnadak je rekao da je on na sjednici Kolegijuma NSRS zatražio da se predsjednik RS Milorad Dodik obrati narodnim poslanicima

Redovna sjednica Narodne skupštine RS biće održana 29. oktobra, a Kolegijum je danas utvrdio 23 tačke dnevnog reda.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je da su na dnevnom redu, između ostalog, dva zakona po hitnom postupku. To su zakon o izmjeni Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju i zakon koji tretira eksproprijaciju zemljišta za gradnju aerodroma u Trebinju.

-Takođe, za dnevni red NSRS je predloženo i zaduženje Vlade RS kod Evropske banke za obnovu i razvoj zbog gasifikacije opštine Pale – dodao je Stevandić i rekao da je za dnevni red predloženo i nekoliko godišnjih izvještaja o radu određenih institucija u RS.

Planirano je i da narodni poslanici raspravljaju o javnom dugu RS zaključno sa 2023. godinom.

– Bila je i inicijativa opozicije da se predsjednik RS Milorad Dodik obrati narodnim poslanicima u vezi s jednom njegovom izjavom, ali to nije prihvaćeno jer nije urađeno po Poslovniku – tvrdi Stevandić.

Igor Crnadak traži da Milorad Dodika objasnio “ponude”

Šef Poslaničkog kluba PDP u NSRS Igor Crnadak ocijenio je da se Republika Srpska nalazi u “izuzetno nepovoljnoj situaciji“.

-I u finansijskom smislu, ali je izolovana na međunarodnoj sceni – istakao je Crnadak koji smatra da je dobro što će se na sjednici NSRS raspravljati o dugu.

Crnadak je rekao da je on na sjednici Kolegijuma NSRS zatražio da se predsjednik RS Milorad Dodik obrati narodnim poslanicima.

-Zato što je rekao da mu je nuđena oslobađajuća presuda, a da zauzvrat pristane na centralizaciju BiH. To ne smije biti samo jedna od vijesti na portalima, predsjednik ima dužnost da nas obavijesti ko, kada i šta mu je nudio – poručio je Crnadak.

Šef Poslančkog kluba Za pravdu i red Nebojša Vukanović ocijenio je da nemili događaj u Bratuncu predstavlja posljedicu anarhije u pravosudnom sistemu RS.

U bratunačkom Domu zdravlja noćas je muškarac pretukao dežurnu doktoricu koja je završila na odjelu intenzivne njege u Zvorniku.

Narodni poslanici RS su na sjednici Kolegijuma osudili ovaj čin i pozvali Vladu RS da predloži način bolje zaštite zdravstvenih radnika.