Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cikbih

Nova Naredba o ponovnom brojanju glasačkih listića

izbori brojanje glasova
Foto: Fena

Brojanja po naredbama Centralne izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje počinju sutra, dinamikom koju utvrdi direktor Glavnog centra za brojanje

Centralna izborna komisija BiH danas je razmatrala novih 40 zahtjeva za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila da će u 13 predmeta – i to sedam po zahtjevu a šest po službenoj dužnosti – narediti ponovno brojanje.

U ostalim slučajevima zahtjevi su odbačeni kao podneseni od neovlaštene osobe ili preuranjeni ili su odbijeni kao neosnovani.

Danas usvojena Naredba o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje obuhvata osam izbornih jedinica i 22 biračka mjesta.

Usvojili i ispravku jučer usvojene Naredbe

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila i ispravku jučer usvojene Naredbe.

Također, danas usvojena Naredba i ispravka jučerašnje Naredbe će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Brojanja po naredbama Centralne izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje počinju sutra, dinamikom koju utvrdi direktor Glavnog centra za brojanje.

Rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića istekao je danas u 16.45 sati, saopćeno je iz CIK-a.