Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nosilac liste Stranke za BiH se povukao iz izborne utrke zbog optužnice

omer begović
FOTO: Stranka za BiH
Omer Begović

Iako je nosilac liste za OV Novo Sarajevo i s obzirom da su liste već poznate a kampanja uveliko teče, kako je dodao Begović, spreman je potpisati izjavu da, čak i ukoliko dobije mandat, da ga neće prihvatiti

Omer Begović, bivši direktor Osnovne škole “Grbavica I” i nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Novo Sarajevo saopćio je da se povlači iz izborne utrke.

Begović u svojoj izjavi tvrdi da je jutros iz medija saznao da je optužen jer je propustio suspendovati nastavnika tjelesnog.

– Ova optužnica je politički motivisana, kako bi ugrozili političku borbu Stranke za BiH, čiji sam član i nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo. Kako su svi mediji uz informaciju o potvrđivanju optužnice protiv mene kao direktora, objavili moju fotografiju sa promotivnim materijalom, koji se koristi isključivo u predizbornoj kampanji, to govori u prilog činjenici da se radi o vremenski tempiranom i politički motiviranom postupku – navodi Begović.

Neće prihvatiti mandat

Iako je nosilac liste za OV Novo Sarajevo i s obzirom da su liste već poznate a kampanja uveliko teče, kako je dodao Begović, spreman je potpisati izjavu da, čak i ukoliko dobije mandat, da ga neće prihvatiti.

– Nakon prijema optužnice dat ću konačnu informaciju javnosti u vezi sa onim što mi se stavlja na teret. A sve informacije o ovom slučaju možete provjeriti kod resornog ministarstva, koje sam kao direktor obavijestio nakon davanja iskaza, te dostavio odgovor na zastupničko pitanje Skupštini KS, Vladi i Ministarstvu, a koje se može pronaći na službenoj stranici Skupštine KS – navodi Begović u svojoj izjavi.