Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jesenji dani

Ništa od Miholjskog ljeta: Naglo će zahladniti, u djelovima BiH biće obilnih padavina

sarajevo kisa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dugotrajne stabilizacije vremena nema na vidiku. Oktobar nastavlja u ritmu septembra. Zasada bez najave Miholjskog ljeta

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Puhat će slab do umjeren vjetar, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveru zemlje do 30 °C.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 13, a dnevna oko 26 °C.

Nagla temperaturna promjena

Danas u najtoplijem dijelu dana na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 32 stepena uz jugo.

48 sati kasnije, u nedjelju osjetno hladnije uz sjeverac i buru te dnevne temperature petnaestak stepeni niže.

Nagla promjena temperature, kao i obično biće praćena padavinama koje nam stižu za vikend. Do tada pretežno sunčano.

Dugotrajne stabilizacije vremena nema na vidiku. Oktobar nastavlja u ritmu septembra. Zasada bez najave Miholjskog ljeta, poručuje BHmeteo.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U subotu jutro u Krajini oblačno sa kišom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura od zraka 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, u južnim i istočnim područjima do 28 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini, a krajem dana i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugo do 22 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.