Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sdp-a

Nikšić zadovoljan: Sa partnerima smo u Sarajevu imali dva načelnika, a sada pet

nermin nikšić sdp
FOTO: Fena

Istakao je da se SDP nikad neće odreći kandidata koji su izgubili ove izbore jer je stranka možda bila previše samouvjerena u sredinama u kojim je tradicionalno pobjeđivala

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH i premijer Federacije Nermin Nikšić večeras je izjavio da je ta stranka zadovoljna rezultatima izbora iako ne mogu biti zadovoljni gubitkom određenih načelničkih i grdaonačeničkih pozicija.

Naglasio je da su izvanredne rezultate ostvarili u Tuzli, Goraždu, Bosanskoj Krupi, Starom Gradu Sarajevo, Novom Sarajevu, Bugojnu, Donjem Vakufu i po trenutno dostupnim podacima u Vukosavlju.

Nikšić je dodao da je SDP zajedno s partnerima potvrdio načelnička i gradonačelnička mjesta u Centru Sarajevo, Ilidži, Ilijašu, Bihaću, Srebreniku a kao posebno važnu pobjedu naveo je Veliku Kladušu.

Značajn rast broja vijećnika

Istakao je da se SDP nikad neće odreći kandidata koji su izgubili ove izbore jer je stranka možda bila previše samouvjerena u sredinama u kojim je tradicionalno pobjeđivala.

– Posebno bih čestitao Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo na ostvarenom rezultatu gdje smo zajedno s partnerima na prošlim izborima imali dva načelnika a sada ih je pet, uz značajan rast broja vjećnika SDP-a što je trend u čitavoj Federaciji – rekao je Nikšić.

Naveo je da je primjetan i trend povratka SDP-a na političku scenu u RS-u čak i sredinama gdje prije nisu imali odbornike poput Prnjavora, Kotor Varoši, Gradiške, Istočnog Mostara i Prijedora.