Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Područje laktaša

Nevrijeme u BiH: Grom udario u kuću i zapalio krov, vatrogasci objavili fotografije

Foto: Vatrogasci Laktaši/Facebook

Grom koji je udario jučer u porodičnu kuću u Čelincu izazvao je požar na tom stambenom objektu i stvorio veliku materijalnu štetu.

Kako se može vidjeti na fotografijama Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Laktaši, požar je zahvatio krovnu konstrukciju te je izgorjelo potkrovlje kuće.

Naime, vatrogasci iz Laktaša su jučer u 17.48 sati pristigli u pomoć kolegama iz Čelinca kako bi se požar što prije ugasio.

Jako nevrijeme praćeno grmljavinom i olujnim vjetrom jučer je pogodilo i druge dijelove BiH. Na podrulju Doboja je padala jaka kiša, dok je kod Banovića vjetar odnio krov kuće.

Upozorenje FHMZ-a

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) je danas objavio upozorenje, te naveo da je na snazi narandžasti meteoalarm.

Usljed obilnijih padavina na području Krajine, sjeverozapadne i sjeverne Bosne, kao i zbog grmljavine u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini na snazi je narandžasto upozorenje.

U ostatku Bosne i Hercegovine, odnosno u dijelovima Hercegovine, centralne, jugoistočne i jugozapadne Bosne na snazi je žuto upozorenje.

Tako se na banjalučkom i prijedorskom području očekuju obilnije padavine od 30 do 60 milimetara po metru kvadratnom uz jače pljuskove praćene grmljavinom i nepogode praćene jakim vjetrom i pojavom grada.

Jači pljuskovi sa grmljavinom i nepogode u vidu obilnijih padavina, jakog i olujnog vjetra i pojava grada prognoziraju se za fočansku, trebinjsku i višegradsku regiju.

Grmljavina se očekuje na livanjskom, mostarskom, sarajevskom i tuzlanskom području.