Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KS

Nenadić dostavio imena ministara za sastav nove Vlade KS

mario nenadic

Slijede provjere predloženih kandidata u Komisiji za izbor i imenovanje i administrativna pitanja

Kandidat za premijera Kantona Sarajevo Mario Nenadić dostavio je predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku prijedlog ministara za sastav nove Vlade Kantona Sarajevo.

Imena su dostavljena u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine KS i nakon dogovora Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihadua Glamoč (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra unutrašnjih poslova Ismir Jusko (SBB), za ministra privrede Goran Mačkić (DF), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministra zdravstva Rusmir Mesihović (DF), za ministra obrazovanja, nauke i mladih Anis Krivić (SBB), za ministra kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović (SDA), za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Tea Mušić (SBB) i za ministra za boračka pitanja Senad Hasanspahić (SDA).

Slijede provjere predloženih kandidata u Komisiji za izbor i imenovanje i administrativna pitanja. Nakon što komisija obavi svoj posao, teče rokod 14 dana do kada bi trebalo da bude održana Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi bila i potvrđena imena novih ministara.