Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Nastavlja se suša i vrelo ljeto koje ne popušta: Vrelinama još nema kraja

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

I u narednih najmanje sedam dana u sličnom vremenskom ritmu. Obilje sunca, vrućine i izražena suša

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosit će od 14 do 19, na jugu zemlje do 25, a dnevna od 30 do 36, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura će iznositi od 14 do 16, a dnevna od 31 do 33 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

I u narednih najmanje sedam dana u sličnom vremenskom ritmu. Obilje sunca, vrućine i izražena suša, javlja BHmeteo.

Uz dnevni razvoj naoblake samo rijetko u pojedinim danima lokalna pojava pljuskova koja neće narušiti dojam suše i vrelog ljeta koje nas ne popušta.

U utorak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i rjeđe na području Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U srijedu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak očekuje se umjerena naoblaka, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.