Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK naredio

Naredba izbornim komisijama za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića

Foto: FENA

Naredba Centralne izborne komisije BiH će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK BiH.

Na osnovu izvještaja glavnog kontrolora izbornih rezultata danas je Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) izdala naredbu općinskim/gradskim izbornim komisijama za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora sa pojedinih biračkih mjesta iz razloga što birački odbori nisu pravilno utvrdili izborne rezultate.

U skladu sa Pravilnikom o provođenju izbora u BiH općinska/gradska izborna komisija po dobijanju naredbe vrši pripreme za brojanje na način da imenuje tim za otvaranje vreća i brojanje glasačkih listića koji će vršiti brojanje glasačkih listića u cilju pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata i pisanim putem obavještava akreditirane posmatrače koji imaju pravo posmatrati rad izborne komisije i ovog tima, o mjestu i vremenu navedenog brojanja glasačkih listića.

Izborna komisija organizira ponovno brojanje glasačkih listića odmah po dobijanju naredbe od Centralne izborne komisije BiH, vodeći računa o obaveznom prisustvu akreditiranih posmatrača.

Naredba Centralne izborne komisije BiH će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz CIK BiH.