Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saša magazinović

“Napuštali bi institucije, a dva dana traje drama oko 500 KM kazne”

dodik banja luka sastanak
FOTO: predsjednikrs.net / B.Zdrinja
Milorad Dodik

Ovaj prilog RTRS se treba izučavati kao primjer propagande i dezinformacija., napisao je Magazinović

U jeku najava zaposlenika iz Republike Srpske u državnim službama da će napustiti institucije Bosne i Hercegovine, kao i medijskih pritisaka otkako je kleveta ponovo kriminalizirana u RS-u, kao i zabranjivanja medijima da prisustvuju određenim konferencijama, dok se pojedinim odobrava, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović na Facebooku je prokomentirao prilog RTRS-a.

U njemu se spominje upravo on. Čini se da je Magazinović, podsjećanjem na odredbe Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, prema kojima su propisane kazne za one koji su članovi upravnih odbora i drugih odbora političke stranke ili ukoliko slijede instrukcije političkih stranaka, “pogodio u živac”.

Kazne sežu od dvije do pet hiljada KM.

– Napuštali bi institucije, a dva dana traje drama oko cca 500 KM kazne.

Ovaj prilog RTRS se treba izučavati kao primjer propagande i dezinformacija.

Ni jedna jedina riječ – od najave do kraja priloga se ne bavi suštinom i istinom – da je državnim službenicima zabranjeno slijediti političke instrukcije i javno izražavanje političkih stavova. Ta istina stoji u zakonu i ne mislim se o njoj raspravljati – napisao je Magazinović na Facebooku uz video medijskog priloga.

NAPUŠTALI BI INSTITUCIJE, A DVA DANA TRAJE DRAMA OKO cca 500 KM KAZNEOvaj prilog RTRS se treba izučavati kao primjer…

Posted by Sasa Magazinovic on Wednesday, September 13, 2023