Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pro Educa

Nakon zabrane u Istočnom Sarajevu panel diskusija će se održati u Sarajevu

panel diskusija pro educa
Foto: Pro Educa

Organizator podsjeća da se na lokaciji Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, prošle godine održala panel diskusija „Kako je biti Srbin u Federaciji BiH?“, te da nikome iz Sarajeva nije zasmetala ova panel diskusija

Nakon što je Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo otkazao dozvolu za korištenje sale za panel diskusiju „Aktivizam i umjetnost – da li previše očekujemo?“, koja je bila blagovremeno rezervisana i unaprijed plaćena, Pro Educa je dobila prijedlog za novu lokaciju – Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Kemala Kapetanovića 17.

Organizator želi da se zahvali Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji su imali dovoljno sluha, te nakon što su saznali za neprijatnosti koje su se desile predložili da se panel diskusija održi kod njih, iako je u pitanju kratak rok.

Panel diskusija „Aktivizam i umjetnost – da li previše očekujemo?“ će se održati sutra, 5. septembra, sa početkom u 19 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Organizator podsjeća da se na lokaciji Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, prošle godine održala panel diskusija „Kako je biti Srbin u Federaciji BiH?“ na kojoj su govorili Dušica Runić, načelnica opštine Drvar (SNSD), Nemanja Davidović, predsjedavajući SO Bosanski Petrovac (SNSD), Sanja Bjelica Šagovanović, predsjednica SPKD „Prosvjeta“ GO Mostar, Slobodan Blagovčanin, aktivista iz Tuzle, Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda, te da nikome iz Sarajeva nije zasmetala ova panel diskusija.