Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kaže da lupa gluposti

Nakon što je Helez izjavio da Dodik namjerava pobjeći iz BiH, oglasio se i Nešić

Nenad Nešić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Nenad Nešić

Dodik se o ovome, za sada, nije oglašavao

Ne postoje bezbjednosne informacije o planiranju bijega Milorada Dodika, predsjednika RS-a, iz Bosne i Hercegovine, poručio je državni ministar bezbjednosti Nenad Nešić, te navodi da su netačne informacije koje je iznio Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Helez je jučer rekao da postoje operativna saznanja da Dodik priprema bijeg zbog pritisaka međunarodne zajednice.

“Imao sam jedan razgovor sa bezbjednosnim strukturama. Oni su me upoznali sa informacijom da ministar odbrane Zukan Helez lupa gluposti. Rekli su mi da ono što je izjavio je čista glupost i da proizilazi iz njegove glave”, rekao je Nešić.

Dodik se o ovome, za sada, nije oglašavao.

“Čitav obruč se steže oko Milorad Dodika i on više nema gdje”, kazao je prilikom gostovanja na BHRT-u Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine.

On je osjetio svoj kraj, kazao je Helez.

“I sada ima veliku ratu otplate kredita iz Republike Srpske, sa velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šesto miliona i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu”, ustvrdio je Helez.

Na pitanje gdje će Dodik završiti ako mu je, kako tvrdi, došao kraj, Helez je odgovorio da postoji nekoliko opcija.

“Najvjerovatnije u zatvoru, a imaju i obavještajni podaci da priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Helez.