Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"trojka" se ljulja

Nakon opoziva načelnika Mandića oglasio se i šef Naše stranke

Edin Forto
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Edin Forto

Na optužbe dojučerašnjih partnera o tome kako je samo nastavio projekte bivšeg načelnika, odgovorio je “kako izgleda da im je Ajnadžić jednostavno miliji”

Danas je potvrđen referendum o opozivu Srđana Mandića, načelnika općine Centar Sarajevo. Načelnika iu reda Naše stranke u toj općini su srušili Narod i pravda, Stranka za BiH, jedan vijećnik SBB-a i bivši vijećnici SDA.

Nakon potvrde opoziva, oglasio se i Mandićev stranački šef Edin Forto, koji je partnerima iz Trojke uputio poruku.

“Sa ovakvim partnerima ne trebaju nam neprijatelji”, poručio je predsjednik Naše stranke na Twitteru.

Mandić je također komentirao svoj opoziv.

Poručio je kako kreće u kampanju, te najavio krivične prijave protiv dojučerašnjih kolega koji su, kako je rekao, u javni prostor iznijeli uvrede na njegov račun.

“Suludo je raditi ovo u trenutku kada se izbori dešavaju za godinu dana. Nije me strah referenduma, ali protiv ovakve odluke sam jer želim zaštititi budžet. Danas donesena odluka nije u interesu građana i to ćemo im dokazati”, poručio je.

Od ovog momenta, poručio je, počinje njegova kampanja za referendum, dodavši kako se neće predati.

“Sve optužbe odbacujem, a za neke će sigurno biti pokrenute i krivične prijave, odnosno tužbe za klevetu. Toliko uvreda koje sam čuo o tome kako pijan ili mahmuran dolazim na posao jednostavno ne stoje. To je samo pokazalo intelektualni i nivo kulture onih koji su spremni obračinavati se sa dojučerašnjim kolegom”, naveo je Mandić.

Dodao je da su njegove kolege iz Naroda i pravde nešto ranije nego će pokrenuti inicijativu za opozivom, jednoglasno usvojile izvještaj o radu načelnika za prethodnu godinu.

“Moraće objašnjavati zašto su ugrozili normalan život Opštine, a ja neću dozvoliti da ijedan projekat stane. Šta će se desiti kada dođe v.d. načelnika općine kojeg će oni postaviti onako kako su mene srušili – za taj dio ne mogu preuzeti odgovornost”, rekao je.

“Ajnadžić im miliji”

Na optužbe dojučerašnjih partnera o tome kako je samo nastavio projekte bivšeg načelnika, odgovorio je “kako izgleda da im je Ajnadžić jednostavno miliji”.

“Dodat ću i ovo: Nedžad Ajnadžić je mene tužio za klevetu. Prvi svjedok optužbe je bio predsjedavajući Sejad Đozo. Izgubili su i jedan i drugi. Toliko o mojim, a i njihovim vezama”, izjavio je Mandić medijima, osvrćući se na optužbe izrečene proteklih dana, dodavši da će svaku neistinu demantovati.

“Veliki broj mojih prijatelja iz Naroda i pravde se stide ovoga. Ja sam gradio priču ‘Šestorke’. Neko je u tom trenutku bio zaposlen kod Abdulaha Skake i radio u Eyofu. Sada mene optužuju da rušim koncept ‘Trojke’. Danas su NiP, SBiH, jedan vijećnik SBB-a i bivši vijećnici SDA srušili ‘Trojku’ u Centru. To nije uradio načelnik Mandić”, naveo je.

Pozvao je građane da općine Centar da 17. septembra izađu na referendum.