Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar sigurnosti

Nakon napada u Bosanskoj Krupi oglasio se Nešić: “Moramo pobijediti teroriste”

nenad nesic
Foto: Fena
Nenad Nešić

Nešić je iskazao spremost za svaku vrstu pomoći policijskim i pravosudnim institucijama u istrazi i zajedničkoj borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju iz Ministarstva sigurnosti BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić uputio je saučešće porodici policajca Ognjena Marana, ubijenog u sinoćnjem terorističkom napadu u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi.

-Iskreno saosjećamo sa vama zbog ovog velikog gubitka. Dijelimo bol i stojimo uz vas u ovim tužnim i teškim trenucima. Policijski službenik Ognjen Maran izgubio je život obavljajući časno i profesionalno plemenitu dužnost zaštite svih građana. Stradao je od ruke teroriste, čiji motiv je netrpeljivost i mržnja prema svemu što je normalno i što predstavlja demokratske i civilizacijske vrijednosti. Zbog toga, moramo pobijediti teroriste koji napadima u Bosanskoj Krupi, ali i ranije na druge policijske stanice, žele srušiti bezbjednosni sistem i tako stvoriti prostor za širenje svojih radikalnih i necivilizacijskih ideologija – navodi se u saučešću Nešića.

Nešić je povrijeđenom policajcu Avdi Hasanoviću uputio želje za brz i uspješan oporavak.

On je istakao da očekuje da se provede brza i detaljna istraga te otkriju i eventualni podstrekači na ovaj zločin i udar na državu i bezbjednosni sistem te adekvatno kazne za svoja nedjela.

Nešić je iskazao spremost za svaku vrstu pomoći policijskim i pravosudnim institucijama u istrazi i zajedničkoj borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju iz Ministarstva sigurnosti BiH.