Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Najavljeno sunčano i toplije vrijeme, ali se neće dugo zadržati

Sarajlije uživaju u suncu i odmoru u kafićima
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima

U Bosni je jutros pretežno oblačno sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo 3; Sokolac 4; Sarajevo 6; Bugojno i Livno 7; Sanski Most, Tuzla i Zenica 8; Bihać, Gradačac, Stolac, Trebinje i Zvornik 9; Banja Luka i Široki Brijeg 10; Neum 12; Mostar 14°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini razvedravanje u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne će povremeno biti jakih udara bure. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U Sarajevu oblačno prije podne sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u posljepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza do kraja sedmice

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Prolazno sredinom dana može biti i pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U petak pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Prolazna slaba kiša u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Od sredine dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Što se tiče ponedjeljka kada pada Prvi maj, meteorolozi i za taj dan najavljuju oblačno vrijeme s mogućim padavinama