Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi toplotni val

Najavljene nove vrućine, temperature rastu i do 38 stepeni

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Glavnina ovog dugog i paklenog ljeta je iza nas, iako će ljetnih vrućina još itekako biti

U nastavku ove sedmice, počevši od sutra sve više sunca uz porast temperatura. Slijede nove vrućine, ali ne tako izražene i dugotrajne kao ranije ovog mjeseca, javlja BHmeteo.

Glavnina ovog dugog i paklenog ljeta je iza nas, iako će ljetnih vrućina još itekako biti. Krajem ove sedmice temperature lokalno do oko 35°C.

Nekih značajnijih meteoroloških dešavanja zasada nema, do kraja mjeseca uglavnom dominacija sunca. U pojedinim danima lokalna pojava pljuskova, a temperature i dalje ljetne.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

U petak sunčano. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U subotu sunčano. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36, na jugu i sjeveru do 38 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 30 do 36 °C.