Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Najavljena promjena vremena: Stiže jače naoblačenje koje će donijeti kišu i pljuskove

kiša sarajevo
Foto: Fena
Ilustracija

Na istoku danas samo ponegdje je moguća slaba prolazna kiša tokom popodneva

U BiH će danas biti pretežno sunčano i toplije vrijeme uz promjenljivu oblačnost.

Na istoku samo ponegdje je moguća slaba prolazna kiša tokom popodneva. Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha iznosit će od 13 do 18, na jugu do 21, u višim predjelima od 10, a dnevna od 26 do 32, u višim predjelima od 19 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U utorak veći dio dana sunčano malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27, na jugu zemlje do 31 stepen.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.