Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Najavljen novi snijeg, temperature padaju do minus 11 stepeni

U Sarajevu je počeo padati jak snijeg
29.11.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Kako su prognoze i najavile u poslijepodnevnim satima u Sarajevu je poceo padati jak snijeg.

Najviša dnevna temperatura zraka danas uglavnom između -3 i 3 stepeni Celzija, na jugu zemlje do 9 stepeni

Danas se očekuje oblačno vrijeme u Bosni, a u Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine.

U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -3 stepeni Celzija, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3 stepeni Celzija, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje od sredine dana prema večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka oko -8, a najviša dnevna oko -2 stepena Celzija, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

U nedjelju će u Bosni djelomično vedro prije podne, oblačno u drugom dijelu dana kada se snijeg prognozira širom Bosne. U nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini pretežno vedro prije podne.

Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana kada slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -4°C, na jugu od -3 do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

U ponedjeljak se oečekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -4 do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C.

U utorak se u Bosni se prognozira pretežno vedro dio prijepodneva. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je niska naoblaka. Naoblačenje od sredine dana sa sjevera.

U večernjim satima i tokom noći na srijedu u Bosni se očekuje slab snijeg. U Hercegovini veći dio dana sunčano. Povećanje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Slab snijeg na sjeveru Hercegovine krajem dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -15 i -8°C, na jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 6°C.