Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eugen Ćubela

Načelnik Štaba civilne zaštite: Zabrana kretanja u HNK zakonski utemeljena

eugen_cubela (1)

Iako sam uvjeren kako će apelacija biti odbačena, moram izraziti čuđenje činjenicom da su neke političke opcije izabrale upravo naš kanton kao poligon za pokušaj samopromoviranja

U povodu apelacije Hrvatske republikanske stranke (HRS) Ustavnom sudu FBiH vezano za zabranu kretanja građana Hercegovačko-neretvanskog kantona izvan mjesta prebivališta, načelnik Štaba civilne zaštite HNK Eugen Ćubela izjavio je kako se Štab očitovao u zakonskom roku te je dodao kako očekuje da će Ustavni sud odbaciti apelaciju.

– U petak smo primili dopis Ustavnog suda FBiH u kojem je zatraženo da se u roku od tri dana, praktično preko vikenda, očitujemo o apelaciji koju je HRS uputio vezano za zabranu kretanja građana HNK izvan mjesta prebivališta, i jučer smo u zadanom roku uputili naše očitovanje. Uvjereni smo u to kako će činjenice koje smo iznijeli, razlozi i zakonska utemeljenost svih zapovijedi Štaba, pa tako i zapovijed o zabrani kretanja izvan mjesta prebivališta, biti prepoznati i prihvaćeni – kazao je u izjavi za Fenu Ćubela.

On je ustvrdio kako su sve donesene odluke zakonski utemeljene te su polučile dobre rezultate na terenu.

– Iako sam uvjeren kako će apelacija biti odbačena, moram izraziti čuđenje činjenicom da su neke političke opcije izabrale upravo naš kanton kao poligon za pokušaj samopromoviranja i to za vrijeme krize kakva je ova pandemije. Postupak pred Ustavnim sudom pokreće se, nimalo slučajno, upravo protiv HNK unatoč činjenici kako su brojni kanzoni, federalna razina, te Republika Srpska, donijele veći broj mjera vezane za ograničavanje kretanja građana – dodao je Ćubela.