Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Na sastanak Trojke u Konjicu stižu i Dodik i Čović

dodik čović nikšić
Foto: BHRT/ Arhiva

Cilj sastanka, zakazanog prije odluke NSRS o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS, je djelovanje ovih stranaka na državnom nivou

U Konjicu će su sutra sastati predstavnici stranaka Trojke (SDP BiH, NiP i Naša stranka).

Sastanak je zakazan u 10 sati, a prisustvovaće i lideri HDZ-a BiH i SNSD-a, Dragan Čović i Milorad Dodik.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je na konferenciji za medije rekao da će se sutra u Konjicu prisustvovati sastanku HDZ BiH, SNSD-a i stranaka “Trojke”.

– Sutra odlazimo sa partnerima u Konjic, razgovarat ćemo o brojnim temama pa i ovim, ja nemam problem s tim. Imamo pitanja za ranije dogovore, kao za izbor ministra finansija – kazao je Dodik.

Sastanak će biti održan sa početkom u 11 sati.

– To je davno završeno na nivou raspodjele ministarstava. Vjerujem da neće biti problema. Imamo probleme sa raspodjelom sredstava i da od 2012. ne možemo da povučemo 35 miliona. U ovom trenutku BiH oročava pare kod banaka jer nema odluke o njihovoj upotrebi i lokaciji – ustvrdio je Dodik na današnjoj konferenciji za medije.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je i da će na sutrašnjem sastanku sa partnerima na nivou BiH predložiti integralno bavljenje pitanjem 14 prioriteta, što uključuje i reformu Ustavnog suda BiH kako bi se konačno riješilo pitanje odlaska stranih sudija.

-Ako hoćemo da rješavamo prioritete, hajde da sjednemo i rješavamo sve. Ako nešto nije dogovoreno, onda ništa nije dogovoreno. Ako jedno pitanje nije dogovoreno, onda ništa nije dogovoreno – poručio je Dodik.

Dodik je tako praktički i prije razgovora postavio novi ultimatum koji će vrlo vjerovatno unaprijed zakočiti bilo kakav dogovor kada je put BiH ka Evropskoj uniji u pitanju!

Tema sastanka, zakazanog prije odluke NSRS o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS, je djelovanje ovih stranaka na državnom nivou.

Podsjetimo, Narodna skupština RS je na posljednjoj sjednici donijela odluku o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske, što je izazvalo negodovanje i lidera Trojke.