Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za dobrobit zajednice

Na Sajmu filantropije u Sarajevu 30 izlagača

Foto: USAID/ Mreža za izgradnju mira

Mali sajam filantropije – dobročinstva, prilika je za sve koji žele napredak lokalnih zajednica i bh. društva, da se okupe u činjenju dobra i predstave svoje rezultate i planove

USAID projekat Snaga lokalnog Projekat podrške lokalnim resursnim organizacijama, koji implementira Udruženje Mreža za izgradnju mira organizuje Mali sajam filantropije koji će biti održan 22. juna 2023. godine (četvrtak) od 14:30 sati.

Mali sajam filantropije održat će se u Hotelu Hills (Butmirska cesta 18, 71210 Ilidža, Sarajevo).

Cilj Malog sajma filantropije je predstavljanje filantropskih projekata koji unapređuju zajednicu, kao i filantropskih aktivnosti koje podržavaju takve projekte, a koje provode nevladine organizacije i podržavaju lokalni biznisi i individualni filantropi_kinje, koje daruju svoje vrijeme, znanje, finansijska i materijalna sredstva – za dobrobit zajednice. Na sajmu će oko 30 izlagača (lokalnih NVO i neformalnih grupa) predstaviti svoje projekte i rezultate dosadašnjeg rada.

Mali sajam filantropije – dobročinstva, prilika je za sve koji žele napredak lokalnih zajednica i bh. društva, da se okupe u činjenju dobra i predstave svoje rezultate i planove.

Na Sajmu će biti dostupni i rezultati Sveobuhvatne studije o filantropiji u BiH te preporuke za dalji razvoj filantropskog ekosistema.

Sveobuhvatna studija o filantropiji u BiH će biti predstavljena 23. juna sa početkom u 9h u Hotelu Hills.