Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na poziv srbijanskog premijera Vučića: Zvizdić u ponedjeljak u Beogradu

Vučić: Srbi i Bošnjaci žive zajedno, interes Srbije su najbo

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić naredne sedmice boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji, javlja Anadolu Agency (AA).

“U cilju nastavka dijaloga i jačanja dobrosusjedske saradnje dvije države, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prihvatio je poziv premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića da zvanično posjeti Republiku Srbiju u ponedjeljak, 23. januara”, navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je u intervjuu za AA najavio skoro održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, ali i Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske.

“Intenzivno se pripremaju obje sjednice i prva sjednica ovog Savjeta ministara BiH sa Vladom Hrvatske i druga sjednica Savjeta ministara BiH zajednička sa Vladom Srbije. Vrlo intenzivno se priprema po resorima i ja očekujem da se i jedna i druga sjednica desi u prvom dijelu 2017. godine. Očekujem da budu zaista ne samo protokolarne nego suštinske. Ne mogu govoriti unaprijed riješit ćemo ovo ili riješit ćemo ono, ali znam da je naše opredjeljenje, a isto tako i kolega iz vlada Srbije i Hrvatske radimo na suštinskim stvarima kao što su određena granična pitanja, infrastrukturnim projektima, saradnju u oblasti evropskih integracija, čitavog niza drugih stvari koje će direktno da utiču na živote ljudi, tako da sam ja uvjeren da će to biti dobre sjednice koje će donijeti dosta korisnih stvari”, naveo je Crnadak.