Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Palama napadnut Fadil Bašić

Fadil Basic

Lice bošnjačke nacionalnosti nastanjeno u Otočini, opština Pale, prijavilo je 8. januara Stanici javne bezbjednosti na Palama da ga je susjed Srbin tog dana dva puta fizički napao, a iz CJB Istočno Sarajevo ističu da napadi nisu na nacionalnoj osnovi, već da je riječ o dugogodišnjim neriješenim međususjedskim odnosima, javlja Srna.

Fadil Bašić je prijavio da ga je fizički napao Đorđe Janković, kojeg je policija uhapsila istog dana.

“Riječ je o nesuglasicama u vezi sa imovinom koje datiraju još od 2014. godine, zbog kojih su oba lica podnosila prijave policiji, i koje nisu zasnovane na nacionalnoj osnovi”, rečeno je Srni u CJB Istočno Sarajevo.

U zavisnosti od stepena povreda koje budu utvrđene kod Bašića, protiv Jankovića će biti upućena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Sin pretučenog 66-godišnjeg povratnika koji se godinama već bavi stočarstvom, Ajdin Bašić za portal Source.ba kazao je da je njegovog oca pretukao Đorđe Janković koji mu je ukrao četiri krave i motokultivator.

– Taj Srbin mu je ukrao pet krava nakon čega je moj otac otišao da mu kaže da mu vrati krave. Ovaj ga je udario šakama u lice nekoliko puta, nasrnuo je na njega. Moj otac se nije sukobljavao nego je otišao direktno u policiju PU Pale i prijavio cijeli slučaj. Nakon toga kada se moj otac vraćao kući, pošto nema auta išao je pješke. Ovaj ga je Đorđe sačekao i počeo udarati bejzbol palicom ili letvom, nisam siguran. On bi njega vjerovatno i ubio da nije drugo auto naišlo. Kada je vidio to auto pobjegao je. Ovi ljudi što su naišli su mog oca stavili u auto i odvukli do hitne pomoći na Palama nakon čega je prebačen na Ortopediju u Sarajevu – rekao je za sin napadnutog povratnika.

Ajdin je potvrdio da postoje problemi od ranije i da je napadač poznati kradljivac stoke. Fadil je zadobio teške tjelesne povrede slomljene su mu ruke, povrijeđena mu je glava, fiksiran mu je vrat i noga skoro slomljena.

Porodica Bašić zaštitu će potražiti i sudskim putem jer navode da MUP RS očito to nije u stanju. Ajdin Bašić namjerava unajmiti advokata i tužiti Đorđa Jankovića.