Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na jezeru Starača održana prva “Štukijada”

starca-stukijada 4

Na današnjem prvom takmičenju u lovu štuke na jezeru Starača u Ilijašu učestvovala su 34 ribolovca, a ulovljene su četiri štuke, dok se nekoliko njih otkačilo sa udica.

Predsjednik Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva Adnan Osmanagić kazao je Feni da je ovo prva “Štukijada” koja se održava u Kantonu Sarajevo i široj regiji.

Na dosadašnjim Spin takmičenjima maksimalni broj takmičara je bio 25, a ove godine, zahvaljujući finansijskoj podršci UNDP-a, USAID-a i Federalnog ministarstva okoliša i turizma i produženjem korisnog dijela obale, omogućeno je da na takmičenju nastupe 34 takmičara.

Domaćini su osigurali sendviče i piće za takmičare te diplome, medalje i pehare za prvoplasirane i najveću ulovljenu ribu.

– Pecalo se u dva kruga, odnosno dva puta po dva sata – istaknuo je Osmanagić, koji je još napomenuo da je zamisao bila prvenstveno druženje.

Osmanagić je dodao da su takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine, a jezero je postalo poželjna ribolovna destinacija za ribolovce iz šire regije, jer se na tom mjestu pokazalo da se od deponije smeća može napraviti poželjna ribolovna destinacija.