Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Na dionici puta od Konjica prema Jablanici uspostavljen saobraćaj za putnička i teretna vozila

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Informaciju je u devet sati saopćio BIHAMK, napominjujući da sa prikolicom mogu proći vozila koja isključivo prevoze humanitarnu pomoć.

Na putnom pravcu od Konjica prema Jablanici trenutno mogu saobraćati putnička i teretna vozila bez prikolice, kao i teretna vozila sa prikolicom koja prevoze humanitarnu pomoć.

Informaciju je u devet sati saopćio BIHAMK, napominjujući da sa prikolicom mogu proći vozila koja isključivo prevoze humanitarnu pomoć.

Ostalim vozilima sa prikolicom nije dozvoljen prolazak.

Također, iz BIHAMK-a su u svom posljednjem izvještaju obavijestili da je na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidinju i dalje obustavljen saobraćaj.

Sinoć od 19:30 sati osposobljeno je saobraćanje jednom trakom na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar.

Na putu Konjic-Borci-Ruište ima vode i mulja na kolovozu, ali mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila ali pod otežanim uslovima.

“Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima”, saopćeno je iz BIHAMK-a.