Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Na Bjelašnici jutros -11 stepeni, topliji dani najavljeni za narednu sedmicu

Sarajevo: Terase kafića potpuno prazne – nema mještana niti turista
04.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Terase sarajevskih ugostiteljskih objekata uglavnom su prazne, na stolovima su samo dezinfekciona sredstva, a gostiju i turista jako je malo.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg će lokalno padati na istoku Bosne

U Bosni je jutros djelomično vedro. Na istoku Bosne lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Prijedor -4; Bihać -3; Doboj, Sarajevo i Sokolac -2; Jajce 0; Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 1; Banja Luka, Drvar i Gradačac 2; Bijeljina i Zenica 3; Grude i Trebinje 4; Mostar i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg će lokalno padati na istoku Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -5 do 1 na jugu do 3, a dnevna od 3 do 9, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje krajem dana i tokom noći. U jutarnjim satim i prije podne u Bosni je moguća slaba kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3 na jugu do 4, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.

Najavljeno zatopljenje

U periodu od 7. do 14. februara preovladavat će stabilno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni je u dolinama i duž riječnih tokova moguća magla.

Temperature zraka će biti u porastu i nešto veće u odnosu na prosječne za to doba godine. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C do -4°C u Bosni i 7°C u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između 4 i 10 stepeni u Bosni do 14 u Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.