Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lokalni izbori

Murphy: Izbori prilika za građane da utiču na to kako će se rukovoditi mjestima u kojima žive

Foto: FENA

Ponovio je da Vlada SAD izražava najdublje saučešće porodicama žrtava strašnih i tragičnih poplava u BiH.

Ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy apelovao je danas na građane BiH da glasaju na lokalnim izborima i tako iskoriste svoje demokratsko pravo.

Osnovno je demokratsko pravo izaći na izbore i glasati i apelujem na sve građane koji imaju pravo glasa da izađu na izbore, glasaju za bilo koju stranku, bilo kojeg kandidata za kojeg misle da će na najbolji način zastupati njihove interese, to je od ključne važnosti za budućnost Bosne i Hercegovine – izjavio je Murphy nakon obilaska centra Koalicije Pod lupom u Sarajevu.

Murphy je dodao da je opštinski nivo vlasti najbliži građanima s obzirom da na živote ljudi koji žive u BiH najviše i najdirektnije utiču odluke koje donose načelnici, gradonačelnici, gradski vijećnici.

Današnji dan je prilika za građane BiH da imaju uticaj na to kako će se voditi ili rukovoditi mjestima u kojima žive u naredne četiri godine. Zbog toga je glasanje tako važno – istakao je ambasador Murphy.

Pozdravio je angažman Koalicije Pod lupom i posmatrača na biračkim mjestima širom BiH.

Oni su tu da bi pomogli da se očuva demokratski proces. A ono što pokazuje ogromnu posvećenost demokratiji i budućnosti BiH jeste to što su svi oni volonteri. Pozdravljamo njihov angažman i podržavamo rad građanskog društva u BiH jer bez toga ne možete imati funkcionalno demokratsko uređenje – naveo je Murphy.

Ponovio je da Vlada SAD izražava najdublje saučešće porodicama žrtava strašnih i tragičnih poplava u BiH.