Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RS narativ

MUP: Sarajlija preticao vozilo Nenada Nešića; Vulić: To je terorizam

Foto: Pixsell

Danas se povodom ovog slučaja oglasilo Tužilaštvo KS koje je utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio državni ministar sigurnosti Nenad Nešić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) oglasilo se danas povodom incidenta u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, kako su naveli iz Ministarstva sigurnosti BiH, bilo meta napada od drugog automobila.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je utvrdilo kako nema elemenata krivičnog djela u tom incidentu u kojem je Sarajlija preticao Nešićevo službeno vozilo.

Iz MUP-a KS saopćeno je da su u 11:45 sati policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pozvali policijske službenike Policijske uprave Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka – Vrbanja, zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao. Vozača K. H. (47) iz Sarajeva su zadržali zbog ometanja pratnje štićene ličnosti.

-O ovom događaju je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će po kompletiranju materijala, poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom – saopćeno je iz MUP-a KS.

Sanja Vulić slučaj nazvala terorizmom!?

Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić (SNSD) komentarisala je današnji događaj u Sarajevu u kojem je učestvovao ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Mediji u RS-u i dalje inzistiraju da je u pitanju napad na Nešića, iako je i Tužilaštvo KS utvrdilo da u današnjem događaju nema elemenata krivičnog djela.

Vulić je ovaj događaj okarakterisala kao terorizam. Nije poznato da li je to učinila po nečijoj naredbi ili je došla sama do tog zaključka.

“To je to građansko Sarajevo, nekada srpsko, a sada po svemu sudeći terorističko”, napisala je Vulić na Instagramu.

Danas se povodom ovog slučaja oglasilo Tužilaštvo KS koje je utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela u današnjem incidentu u kojem je vozač iz Sarajeva preticao službeno vozilo u kojem se nalazio državni ministar sigurnosti Nenad Nešić.