Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS tužilaštvu predao desetero uhapšenih

mup rs hapsenje

Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva Republike Srpske danas je uz izvještaj, nakon kriminalističke obrade, predano deset osoba koje su lišili slobode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Banjaluke, Broda i Usore, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o akciji razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama. Na području Banjaluke slobode su lišeni V. B.,V. T.,J. T.,O. B. i M. D., na području opštine Brod L. M.,N. O.,D. P. i B. S., dok je jedna osoba M. M. slobode lišena na području opštine Usora.

“Pretresi su izvršeni na više lokacija i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 333,11 grama bijele praškaste materije – kokaina, 107,01 grama zelene biljne materije – marihuane, 6.369 komada sintetičke opojne droge u tabletama, više stotina komada municije, vatreno oružje, elektrošoker i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je da ne može da iznosi detalje istrage obzirom da će vjerovatno biti još povezanih lica koja eventualno mogu doći pod udar zakona.

“Moramo da radimo što više na suzbijanju tog zla koje se sve više pojavljuje na našim ulicama, nažalost, i oko naših škola, ali nadam se ovakvim akcijama i sprečavanjem onih koji se bave tim poslom kada ih smjestimo tamo gdje im je mjesto – u zatvor, svakako će biti manje droge na ulici”, rekao je Lukač.

Pozvao je sve koji “imaju informacije o onima koji truju našu djecu treba da se obrate policiji”, a policija će se truditi da to procesuira na pravi način i da ih smjesti u zatvor.